Gotuj zdrowo z Ballarini + przepis i test patelni

6 Comments





Dzisiaj pokażę Wam pierwszy post z półki kulinarnej. Mam nadzieję, że Wam się spodoba. Udostępniam również przepis na pyszne zrazy z korniszonami. Poczytajcie, zobaczcie, oceńcie.
Składniki na 4 porcje:

· 80 dag chudej karkówki
· 2-3 korniszony
· 3 łyżki musztardy francuskiej (z całymi ziarnami gorczycy)
· 2-3 łyżki oleju
· ¼ szklanka śmietany 18%
· 3-4 gałązki posiekanego tymianku
· Sól
· Pieprz
· 2 łyżeczki ciemnego sosu pieczeniowego 

Sposób przygotowania:

1. Karkówkę potnij na 8 plasterków. Rozbij je i oprósz solą oraz pieprzem. Ogórki posiekaj. Wymieszaj z musztardą.

2. Karkówkę posmaruj farszem z ogórków. Zwiń. Roladki obsmaż na oleju. Podlej szklanką gorącej wody i duś do miękkości 15 minut. Wyjmij.

3. Do wywaru dodaj sos pieczeniowy, śmietanę i tymianek. Przypraw i zagotuj. Zrazy podawaj z sosem i np. z kapustą oraz ryżem. 

Czy patelnia z Ballarini się spisała ?


Opowiem Wam wszystko po kolei. Na początku przyswoję Wam kilka ciekawych i ważnych informacji o samej firmie. 

Ballarini jest to firma produkująca patelnie, patelnie grillowe i woki, garnki, naczynia miedziane, pokrywki, zestawy i różnego typu zestawy z wyższej półki jakościowej w segmentach rynkowych medium high oraz high high. Posiada bardzo szeroki wachlarz asortymentowy i różne poziomy cen linii. Dzięki szerokiej palecie produktów każdy ma możliwość znalezienia czegoś dla siebie. Sporym plusem jest to, że ceny produktów nie różnią się, bez względu na to, czy dokonujemy zakupu w internecie, czy też w stacjonarnym sklepie.

Firma oferuje produkty najwyższej jakości, ponieważ chce się przyczynić do edukacji społeczeństwa w zakresie zdrowego gotowania i żywienia według zasady: dobrze zainwestowane pieniądze w dniu dzisiejszym zaprocentują z nawiązką w przyszłości. Nadrzędnym hasłem definiującym jest „Gotuj zdrowo z Ballarini”. Jako platformę informacyjną w internecie wykorzystują oficjalny fanpage na Facebooku „Włoski przepis na życie“, który w ciągu niespełna siedmiu miesięcy działania zrzeszył już prawie 11 tysięcy fanów.


Opis patelni przez producenta :
Nieprzywierająca powłoka z sercem z kamienia.
Właściwości stopu metalu zawartego w wokach granitowych Ballarini Granitium gwarantują doskonałą dystrybucję ciepła w naczyniu, podczas gdy wyjątkowa wytrzymałość kamienia pozwala na odnowienie autentycznych więzi z naturą. To nie tylko różnica smaku, ale także naturalny kolor i wygląd linii Ballarini Granitium sprawiają, że naczynie to jest czymś prawdziwie unikalnym. Dzięki Granitium przygotowanie każdej potrawy wzbudza naturalne emocje, jak za starożytnych czasów, kiedy jedzenie przyrządzane było bezpośrednio na kamieniu.



POWIERZCHNIA WOKA
Woki Ballarini Granitium charakteryzują się:

· Nieprzywierającą powłoką non-stick, wzmacnianą cząsteczkami mineralnymi
· Długą żywotnością powierzchni i odpornością na uszkodzenia
· Odpornością na niszczące działanie zmywarki
· Łatwością czyszczenia powierzchni woka po użyciu
· Bezpieczeństwem – powłoka granitowa nie zawiera PFOA, związków niklu ani metali ciężkich 
GRUBOŚĆ DNA
Grubość dna woka Granitium to 4 mm.

UCHWYT WOKA
Odporność na temperaturę do 160 stopni – możliwość stosowania naczynia w piekarniku
Ergonomiczna, nienagrzewająca się rączka.

MATERIAŁ
Wok Granitium wykonany jest z wysokiej jakości, wielowarstwowego aluminium.

WYMIARY
Średnica dna: 16,5 cm
Średnica górnej krawędzi: 28 cm
Głębokość woka: 7,5 cm



Moja opinia:
Przyznam, że nigdy wcześniej nie miałam do czynienia z patelnią z granitu. Model ten jest duży i dość ciężki. Dotykając czuje się drobinki kamienia. Patelnia świetnie się nada do przyrządzania różnych dań chińskich, tajskich, klopsików, sosów, czy też dań duszonych, smażonych. Zadowolona jestem z wielkości, ponieważ przygotowując różnego typu dania zawsze miałam problem z pomieszczeniem ich na danej patelni. Ta zdecydowanie ułatwia sprawę! Szybko się nagrzewa, idealnie wypieka mięso, czy też dusi inne potrawy. Jedynie mam mały problemik z manewrem podrzucania, poprzez ciężar patelni. Serwowane dania wyglądają smakowicie, a co najważniejsze zdrowo. Produkty nie przywierają do patelni. Po zrobieniu naszego przysmaku, dania, obiadu patelnia musi ostygnąć i idzie do czyszczenia, przy którym nie stwarza żadnego problemu. Niektóre zawierają czujniki therm point, gdzie wdać już, kiedy nasze naczynie jest nagrzane.

Mam nadzieję, że patelnia będzie mi służyła długii, dłuuugi czas i zobaczycie jeszcze kilka pysznych dań. Warto zainwestować w zdrowe jedzenie z Ballarini.


A Ty Gotujesz Zdrowo z Ballarini ?
Jadacie takie potrawy, jakie są Wasze ulubione ?
Pozdrawiam,


You may also like

6 komentarzy:

  1. Znam ich patenie , przypadły mi do gustu :) . Potrawa pewnie pycha! ;) .

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda pysznie :)
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie :*

    OdpowiedzUsuń
  4. wow wygląda super ! :D
    jadłabym :P

    OdpowiedzUsuń
  5. patelnia wydaje mi się super ;) a zrazy prezentują się smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń